Norrtälje är en liten stad med massor av charm, vackra vyer och idylliska miljöer. Staden är hjärtat i Roslagen och många tänker på vatten då de tänker Norrtälje. Med all rätt! En å rinner genom stadskärnan och gästhamnen lockar mången besökare sommartid. Här finns 11 000 öar och en hel del sjöar, de sistnämnda utgör populära badplatser sommartid och skridskobanor vintertid.

Med mycket natur så är Norrtälje en ekokommun och medlem av Sveriges Ekokommuner sedan 1996. Sveriges Ekokommuner främjar, utifrån en ekologisk grundsyn, utvecklingen för ett hållbart samhälle, tydligt kopplat till det sociala och ekonomiska perspektivet.

Trots att staden har cirka 57 000 invånare så finns här gott om bostäder, oavsett om man vill bo i en lägenhet med havsutsikt i hamnen eller en villa i lantligt läge. Det finns också gott om förskolor och skolor, både i kommunal och privat regi och på fritiden så finns här aktiviteter för stora som små.

Norrtälje är en aktiv stad där det händer mycket, inte bara sommartid även om aktivitetskalendern är sprängfylld denna årstid. Konstutställningar, musikkvällar, simskolor, vikingaaktiviteter för stora och små, guidade turer, räkfrossa och teater, det finns något för alla smaker. För den som är shoppingsugen så kanske stadskärnan lockar med en mängd olika butiker; blomster- och inredningsbutiker, djuraffärer, bageri, smyckes- och urbutiker, sport och fritid och mycket annat. Detta ackompanjeras av uppskattade kaféer och restauranger. Önskar man ett än större utbud så beger man sig till något av de större handelsområdena.

På drygt en timme så når man antingen Stockholm city eller Uppsala och än närmare ligger Arlanda Flygplats, bara 45 minuter bort. Således behöver man inte arbeta i Norrtälje för att bo i staden. För den som vill starta eget så har Roslagens starta-eget-rådgivning utsetts till en av de bästa i Sverige. Deltagarna i NyföretagarCentrums kundnöjdhetsundersökning visade att Roslagens deltagare var nöjda med vad man fick ut av rådgivningen och skulle rekommendera den till andra.